Anmeldelse af The Wolf of Wall Street

The Wolf of Wall StreetMartin scorseses nye film The Wolf of Wall Street er er historien om en børsmæglers flamboyante udskejelser og kamp for rigdom.

Filmen handler om den uerfarne børsmægler Jordan Belfort (Leonardo dicaprio) der bliver tager under vingerne af den mere erfarne Mark Hanna. For Mark handler det hele om adrenalin kicket når de store handler går igennem og for at krydre det hele har en stor appetit for både ludere og kokain.

I The Wolf of Wall Street er det penge der driver værket

Mark repræsentere dem mest destruktive og flamboyante side af kapitalismen. Som han selv siger det de producerer ikke en skid eller bygger noget som helst. Det hele drejer sig om at få fat i de hurtige penge og bruge dem ligeså hurtigt igen. Om investorer taber deres penge betyder intet for ham og jo flere handler han laver jo mere tjener han til sig selv.

The Wolf of Wall StreetBelfort er lynhurtig til at hoppe med på denne vogn og det vare ikke længe for han både arrangere kastning med dværge og masser af halvnøgne kvinder på kontoret for at underholde hans ansatte.

Måden at Dicaprio portrætterer Belfort for os på en eller anden måde til at holde med ham alligevel. Dette til trods for at det hele går over gevind og at der ikke bliver taget hensyn til alle dem der mister deres penge. Han har humor, taler direkte til kameraet og lægger ikke skjul på hans motiver for at handler som han gør.

The Wolf of Wall Street er klassisk Scorsese

Det er dette der gør Scorses film så ekstremt underholdende og samtidig problematiske at forholde sig til. Overordnet kan The Wolf of Wall Street ses som satire, men alligevel er der en underliggende sympati for hovedpersonen hvilket gør at filmen er svær at klassificere.

The Wolf of Wall StreetDer er ingen moralisering i filmen. Belfast prøver på ingen måde at beskrive ham selv som den gode borger. Dette er faktisk rart da det så er op til seeren at finde hoved og hale i det rent moralske aspekt af filmen.

Den overordnede historie vender løbende tilbage til problematikken med at smugle penge til skattely i Schweiz, men det er helt klart karaktererne og de situationer de sætter sig selv i der driver filmen.

Alt omkring The Wolf of Wall Street er overdrevet. Det hele kører i et højt tempo og når man lige tror at nu kan det da ikke blive mere skørt tager filmen det til et endnu højere gear.

Jeg synes dog at filmen med sine 3 timer er lige i overkanten. En del af scenerne virker som gentagelser og den kunne sagtens have været kortere og fortalt historien ligeså som filmen gør.

Jeg giver The Wolf of Wall Street 4 en halv ud af fem stjerne da jeg var godt underholdt og fik et unikt indblik i Wall Street. Filmen er velskrevet, godt produceret og som altid er Leonardo Dicaprio en fornøjelse at se på det store lærred.

Speak Your Mind

*