Hvad er film streaming?

Når du streamer downloader du løbende det materiale du ser. Fordelen ved dette er du kan starte med at se en film med det samme og ikke først skal vente på at hele filmen er downloaded.

Samtidig er dette med til at minimere den mængde data der skal sendes over internetforbindelsen. Vælger du f.eks. ikke at se en film færdig har du kun downloaded den del du har set indtil videre.

Den film du ser bliver altså liggende på udbyderens server. Dette er igen med til at sikre at rettighederne bliver overholdt i og med man skal betale for at få adgang til streaming tjenesten.

Hvad er fordelen ved streaming?

Fordelen ved streaming i modsætning til Video On Demand er at streaming tjenesterne kan bruges uafhængigt hardware. En god streaming service kan altså både bruges på computer, ipads, spille-konsoller, mobiltelefoner osv.

For at kunne bruge en streaming tjeneste kræves der altså ikke noget specielt hardware, kun en hurtig internetforbindelse. Du logger altså typisk ind via din browser og har så adgang til at se eller leje og serier afhængigt at hvilken tjeneste du har tilmeldt dig.

Hvorfor er det først nu vi ser film streaming tjenester i Danmark?

Der er to primære grunde til det først er nu vi begynder at se gode streaming tjenester i Danmark. Den første er at rettighedshaverne ikke er nemme at forhandle med her i norden. Det har simpelthen været svært at kunne bygge en virksomhed pga. de høje priser.

Den anden grund er at et først er de senere år at de fleste danskere har Internetforbindelse der er hurtige nok. For at kunne streame film uden problemer kræves som minimum en 2 Mbit forbindelse.

For at kunne bygge en fornuftig tjeneste med et godt udvalg af serie og film skal de potentielle kunder også være der.

Video on demand vs streaming

Streaming via en hvilken som helst computer er helt klart den service vi kommer til at se mest til i fremtiden.

Hvis en service uafhængig af bestemt hardware er der langt flere, der vil vælge at leje eller at tegne et abonnement på f.eks. film eller serier.

Video on demand står dog stærkt i USA. Dette ændre dog ikke på at flere Video On Demand services går over til også at tilbyde streaming hvor det eneste krav er en internetforbindelse. En set-top box er ikke nødvendig.